funderingar och tankar

Valkompassen

Jag gjorde ett val-kompass-test idag och blev aningen förvånad. Jag är född i en arbetarkommun och är därför infödd socialdemokrat.

Min far sade vid tillfälle:

Ge mig fem år av ditt liv, så ska jag skapa en framtid och ekonomisk trygghet för dig. Naturligtvis gick jag några politiska kurser för att tillfredsställa fars önskan, men insåg snart att det inte var något för mig.

Långt senare när jag "på äldre dar" läste pedagogik och retorik ansåg medstudenterna att jag skull bli Folkpartist. Jag gick då ner till Folkpartiets partilokal och bryggde kaffe åt styrelsen.

Det blev tre mandatperioder i kommun, region och kyrka. Far blev förtvivlad, men mojnade när han såg hur jag lyckades påverka - i det lilla.

År 2010 hoppade jag av politiken för jag orkade inte ljuga med, med "alliansen" längre. Redan då började partitopparna i Stockholm prata om att ändra namn till Liberalerna.

Varför kalla sig för liberaler, när samtliga riksdagspartier kallar sig liberaler? Ingen hade svaret.

Idag testade jag min politiska hemvist och förvånades aningen.

Hur jag än letar i mina skrymslen och vrår kan jag inte se att jag har någon politisk hemvist längre, och absolut inte Kd eller SD. Så en får ta det som ett misslyckat experiment.

Ha det gott, men tänk efter innan du sätter kryss på valsedlarna.

9 Aug 2022

Välkommen till mig

Jan Sjöberg

Hemmabanan

Halmstad

Facebook

Instagram

Västkustliv

Prenumerera

Skriv in din e-post här nedan för att få nyheter. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan. Skicka bara en kommentar.