funderingar och tankar

Stora inköpsrundan

Plötsligt kom frun på att vi skulle åka til Falkenberg för en titt och köprunda. Det är inget ovanligt med sådana hugskott från det hållet.

Bland annat skulle vi handla skorpor med kardemumma och surdegsbröd gjort på dinkelmjöl. Kanske ett bröd som är något tryggare för en orolig mage.

Brödet var nybakat och hamnade nära AC:n vid hemfarten. Därför fukten i plastpåsen.

Vi handlar alltid bröd hos Västra Bageriet när vi besöker Falkenberg. De har oftast det bröd som passar oss.

Så klart att frun skulle köpa garn till sitt omfattande stickeri hos Rusta. Tyvärr fanns inte den kvalitet och färg som behövdes. Så nu kanske det blir en tröja till mig?

Nödvändigt vid våra besök i Falkenberg är Bröderna Johansson för mig. För frun är det Så Fin och Lindex som gäller. Finns inte de här affärerna eller motsvarande i Halmstad? Jo, men inte med samma sortiment.

Som avslut på rundan brukar vi sätta blommor på fruns föräldrars grav. Graven ligger på Skogskyrkogården. Visserligen betalar vi för gravvård, men en liten blomma gläder alltid någon. Om det inte gläder föräldrarna så kanske de som passerar graven.

Nu blir det tevetittande. Ha' de.

20 jul 2022

Välkommen till mig

Jan Sjöberg

Här händer det

Veronica & Niklas

Facebook

Instagram

Svenskt kött

Prenumerera

Skriv in din e-post här nedan för att få nyheter. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan. Skicka bara en kommentar.