funderingar och tankar

Sant eller falskt om miljön

Jag följer mängder av skriverier och uttalanden om miljön runt om i världen och kan konstatera att det knappast är någon fara för miljön i Sverige.

Däremot är det allvarligt med Mato Grosso i Sydamerika, Papua Nya Guinea i Asien och Aralsjön i det enorma Ryssland.

10 fakta du antagligen inte visste om Amazonas regnskog

Mardrömmen på Borneo


Bild: Naturskyddsföreningen

Aralsjön nästan helt borta på Nasabilder (15 bilder)

Bild: Illustrerad Vetenskap

Läs även om vårt klimat här på dessa sidor:

Miljømytene

Klimatupplysningen

Klimatskeptiker

Fundera sedan på vem som slår blå dunster i ögonen på oss och vem som berättar sanningen om vår jord och vårt klimat.

Är det vetenskapen som borrar i landisar som är miljontals år gamla och gräver i tjocka sedimentlager som även de är miljontals år gamla.

Eller är det några förnumstiga små individer, de så kallade experterna, som framför nedtecknade miljötankar. Miljötankar vilka endast ligger knappt hundrafemtio år tillbaka i tiden.

Några gråter i TV och anklagar vanliga hyggliga människor för sin förlorade framtid. Nu har dessa gråterskor skiftat fokus till Corona. Corona säljer bättre.

När ni lyssnar på miljödramatiker, bör ni ha i minnet och fundera över en före detta ”amerikansk” vicepresident som blev miljardär på sina ”sannsagor” om jordens undergång. Han är dödstyst nu.

Ni som är miljöhysteriker bör veta att vårt klimat har förändrats dramatiskt under årmiljoner och att vi fortfarande lever. Jordens temperatur har skiftat nära tio grader upp och ner.

Ska vi över huvud taget bekymra oss för miljön, bör vi fundera över våra olika arters lungor – regnskogarna. Vi måste även fundera över våra viktiga värmereflekterande solspeglar – de stora sjöarna.

De så kallade experterna kallar dagens översvämningar, stormar och värme för extremväder.

Då tänker jag på pojken som brukade ropa vargen kommer. När vargen till slut kom, var det ingen som trodde på honom.

Om ett riktigt extremvädret verkligen skulle inträffa idag, vilket ord ska våra klimathysteriker då använda? Ordet extrem är ju redan förbrukat!

Jag önskar er en skön valhöst.

6 Sep 2022

Välkommen till mig

Jan Sjöberg

Hemmabanan

Halmstad

Facebook

Instagram

Västkustliv

Prenumerera

Skriv in din e-post här nedan för att få nyheter. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan. Skicka bara en kommentar.