Provtagning på sjukhus

Idag var det dags för kvartalsprover. Jag kan inte påstå att det än en vana, men något ditåt är det eftersom jag har hållit på med det sedan 2014.

Jag anmäler mig i en reception för att sedan vandra iväg i en korridor till provtagningsstället där jag placerar medhavd mapp för att läggas i den blanka brevkorgen på bilden. Efter det ska jag sitta ner i 20 minuter, vilket jag inte har ro att göra, så jag vandrar omkring som en rastlös hund till man ropar upp mig.

Jag visar på lite intressant läsning för oss som har någon form av leukemi. Det finns inta bara en form av leukemi utan ett antal olika "sorter" och "farlighet". Min form är relativt ofarlig så länga jag tar min medicin - Givec, och tar prover var tredje månad.

OHE är en av tidskrifterna från Svensk förening för hematologi med olika avhandlingar och forskningsresultat. Mycket intressant läsning utan att för dens skull bli hypokondrisk.

Tidskriften är främst agnad att läsas av sjukhuspersonal, men har man som jag kunskap och utbildning i ämnet går det bra att läsa. Dessutom kan man ju googla när och där kunskapen brister.

Hæma är en annan mycket intressant tidskrift som är Blodcancerförbundets medlemstidning. I det här numret berättas det bland annat om nya framsteg inom immunterapier. Man berättar även om hur det är när en anhörig har "fått beskedet".

Kort om mitt eget besked.

När jag kom hem berättade jag för frun att jag hade drabbats av leukemi. Skoja om sådant tyckte hon. Jag berättade då att det finns många olika sorters leukemi och att jag hade den mildare formen. Hon verkade ta det ganska bra? Men jag vet faktiskt inte, än.

Lev idag för i morgon kan du vara cool.

13 Mar 2023

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skriv din e-postadress här

blogglista.se