Nämen se det regnar

I går kväll och i natt kom det av många efterlängtade regnet. Under en kort tid kom det även några blixtar och åskknallar.

Idag är det snustorrt på marken igen. Så säg mig den glädje som varar beständigt.

På radion hör vi olyckskorparna kraxa om klimat och miljö. Till och med den tidigare så kloke meteorologen Mats Andersson yrande om vintrarna förr i tiden. En kan undra vad den gode meteorologen menade med förr i tiden?

Tyvärr är det ingen "kloker" som pratar om kalhuggningen av jordens miljoner år gamla regnskogar. Regnskogar omvandlar som ni kloka pålästa vet den av några så förhatliga koldioxiden till kol och syre. Utan regnskogar inget syre till djur och människor.

Vilka av alla snåriga förståsigpåare pratar om solens påverkan på klimatet? Solen har nu gått in i en passiv fas med svagt magnetfält. Nu kan vi således vänta oss att klimatet blir kallare. Parisavtalet är alltså helt meningslöst.

Lite historia:

Indianerna satte eld på prärien i USA när det blev för torrt. Enligt sägen fungerade det då så att värmen steg upp och drog till sig kyla underfrån. Därmed billdades det regn. Tanken var säkert god, men vad resultatet? Det är nog bara indianerna som vet.

Ta hand om er där ute.

28 Jun 2022

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se