Jansjoberg

Hej,

Jag heter Jan Sjöberg, en typisk fyrtiotalist (1946), tillika filosof, som njuter av livet. Jag är gift med en smart kvinna tillika vän sedan år 1969. Vi är stolta föräldrar till tre duktiga och älskade barn.

Under ett långt liv (50 år), har jag haft många ”uppdrag för mänskligheten. Efter 7-årig folkskola fick jag arbeta som målarlärling. När ett skyddsombud såg mig klättra på stegar blev jag omplacerad, och blev trädgårdslärling. Det eftersom en fjortonåring inte fick arbeta på höjder.

Jag sökte och kom in på en textilutbildning samma höst. I textilutbildningen fick jag lära mig allt om olika textilier och om att behandla dem. Jag fick även lära mig programmera mönster till jacquardvävning av borddukar och sirliga dukar.

Efter några år och som 35-åring började jag läsa in betyg. Först på KomVux, sedan gymnasiekompetens och slutligen löste jag högskoleprovet. Det gav mig möjlighet att läsa medicin, pedagogik och retorik på Universitet och högskolor.

Under tiden jag läste pedagogik på högskolan, blev jag lockad till Folkpartiet. Vid ett styrelsemöte hösten 2000 bryggde jag kaffe till styrelseledamöterna. Våren 2001 utsågs jag till ledamot i Barn och ungdomsnämnden. Hösten 2001 blev jag kyrkopolitiker. Våren 2002 fanns jag på kommunala vallistornas femte plats.

Från 2001 till 2010 var jag politiker i barn och ungdomsnämnd, fullmäktige och länsförbund, kyrkomöte, kyrkofullmäktige och kyrkoråd. Jag har nu övergett politiken för en opolitisk roll som heltidspensionär – med rätt att uttrycka mig, i samhällsfrågor.

Min senaste gärning för mänskligheten var att arbeta som medicinteknisk ingenjör, med bland annat ansvar för dialysmaskiner och utrustning för vård av för tidigt födda barn.

Våren 2011 arbetade jag som golfvärd i Spanien under två månader. Ni kan tro att det var ett oerhört intressant men jobbigt uppdrag då vi fick till oss alla golfspelare från länder som hade politiska och militära problem.

I januari 2014 blev jag diagnostiserad med KML – Kronisk myeloisk leukemi och medicinerar sedan dess mot denna sjuka med Glivec. Orsakerna till KML är flera. Bland annat mobbning och exponering för joniserande strålning.

Jag har bloggat under olika skepnader och namn på flera olika plattformar sedan år 2000, men har nu fastnat på denna plattform och med denna blogg. Jag hoppas att det jag skriver kan vara intressant att läsa.

Om mitt skrivande!

En liten golfhistoria.

Filosofisk om klubbor

Det var lite om mig. Må gott och lev väl.

De synder man mest ångrar på gamla dar är de man inte begått.

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skriv din e-postadress här

blogglista.se