Halvfärdigt utbildad

Idag söndag var det sista dagen på utbildningen för att hjälpa människor som har det svårt psykiskt. Naturligtvis är inte utbildningen slut här, utan kommer att fortsätta vid några tillfällen till.

Varje år dör cirka 2000 personer av självmord, där några av dem som avlider ropar på hjälp, men ropet når fram/ut för sent. Många av dessa är unga människor.
10 procent tar sitt liv i trafiken.

Vi finns här, vi lyssnar

"Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du når oss via telefon 90101, chatt eller mejl. Vi har öppet kl. 06-24 varje dag.".

Mesta tiden idag gick åt till olika övningar för att kunna hjälpa behövande att komma tillbaka till ett någotsånär "normalt liv". Jag tror att de flesta av oss har haft det bökigt i livet av någon lättare eller svårare anledning. Troligen startar psykiska åkommer med att "man går i väggen".

Nu har vi som arbetat lördag och söndag, fortfarande en dag med föreläsningar och en halv dag med övningar kvar, innan vi kan anses vara mogna för att någotsånär ta hand om telefonsamtal och chattar.

Nu kommer kvällen att ägnas åt avslappnande tevetittande, hoppas jag.

Jag önskar en en fin söndagkväll.

26 Apr 2020

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se