Golfutflykt till Eslöv

Det dök plötsligt upp ett erbjudande om golfpaket med boende på hotell Stensson och spel på Eslövs golfbana. Efter mycket snack, men lite verkstad slog frun och jag till denna helg. I priset ingick rum, frukost, garage och en golfrunda.

Jag hade bott på hotell Stensson tidigare under min karriär som ingenjör och trivdes väldigt bra med både staden och hotellet. Hotellet ligger mitt i centrum med närhet till det behövliga.

På eftermiddagen var vi runt i affärer och spanade. Eslöv är som Halmstad. Massor av nagelvård, hårvård och tairestauranger. Affärer för daglig vård har försvunnit ut till stora köpcentra. Efter ett tag bliv fikasugna och hittade Konditorioch.

Vi kom då i slang med fyra trevliga äldre damer. Vid fråga om en bra restaurang sade de i kör Yun Lee. Det är en restaurang med fantastisk "kinamat" sade de. Den ligger mitt emot tågstationen.

Rummet vi fick kallades exekutive och var lagom stor med sittgrupp för två och sköna sängar. Efter ett tag kom vi på hur teven fungerade och då kunde vi titta på både filmer och golf tills ögon locken föll ner och vi somnade.

Frukosten var som hotellfrukostar brukar vara. Det fanns det mesta i brödväg, pålägg och yoghurter av olika slag. Naturligtvis fanns det bacon och skramlade ägg.

Mätta och glada for vi ut till golfbanan som ligger på slingriga vägar 7 minuter från hotellet. För frun och mig som har för vana att komma bort oss, var GPS:en behövlig.

Klubbhuset var ombyggt och utbyggt sedan jag var där för cirka 30 år sedan. Även golfbanan var förändrad med omvänd slinga. Det jag minns så var det av de nio första hålen nu de sista nio, med något undantag.

Här är det hål jag kommer ihåg bäst (hål 15). Man får har ett bra och rakt utslag för att sedan trixa in bollen mellan träden. Ett kort utslag höger eller vänster kan ställa till med problem då det ligger en bäck tvärs banan samtidigt som de höga träden till höger och vänster är riktiga bollfångare. Alltså ett vackert och trixigt hål.

När vi bokade golftiden var frun och jag ensamma. Strax före utslag hade en "sexhandikappare" bokat in sig i vår boll. Det var kul att se hur golf ska spelas. Visserligen missade han fairway vid några tillfällen men han sköt långt.

Nu hemma i soffan tar vi igen oss efter att ha köpt pizza på vägen. Vi orkade bara inte att ställa oss och laga mat.

Så var detta äventyr över. Nu med inskaffade golfhäften gällande för detta år och nästa år lär det bli fler liknade äventyr som den här helgen.

Jag önskar er alla en skön kväll.

18 Sep 2022

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se