Golfhistoria

Min golfhistoria började en tidig vårdag 1988, då en av mina tenniskompisar drog då iväg mig till en campingplats, en söndagsförmiddag. Han öppnade sin bagagelucka och plockade fram klubbor och bollar. Nu skall du börja spela golf sade han.

Samma veckoslut efter jobbet, köpte jag en Dunlop järnfemma och började fördärva varenda gräsplätt jag kunde hitta. Efter ett tag började jag träffa bollen hyggligt.

Sommaren 1988 kom en av sönerna hem och berättade att han beslutat lägga ner fotbollen. Det var träning och spel sju dagar i veckan. Jag tyckte det var hans beslut och troligen ett bra beslut.

Jag berättade att jag hade tänkt börja spela golf på allvar. Genast var sonen med på det. Vi anmälde oss till Rydö Golfklubb, eftersom denna klubb hade behov av medlemmar och flertalet andra klubbar hade köer. Efter några helgkurser fick vi våra gröna kort.

När det var dags att skaffa egna klubbor, fanns Harry Ahlberg, hela Rydös golfhelgon till hands. Sonen och jag köpte varsitt ”halv-sett” och gick ner på 9-håls kortbanan och började öva. Där tillbringade vi några viktiga timmar i vår golfutveckling.

Jag blev som bäst en medioker 8-handikappare, medan sonen har klarat sig fantastiskt bra. Han är sedan några år Club Professional PGA of Sweden och driver en golfklubb tillsammans med sin sambo

. För något år sedan började min vänsteraxel spöka. Som om inte det var nog, drabbades jag av en lättare stroke vilket gjorde min vänstersida lite lustig. Det påverkade golfen så jag plötsligt kunde tappa styrseln och bollen gick sin egen väg.

När smärtorna i axeln tilltog och att de hela tiden förvärrades, funderade jag över livet som golfspelare. Eftersom jag känner en läkare med ungefär samma symptom och vägrar att låta sig opereras, tänkte jag att, vill inte läkaren så vill inte jag.

Vid tillfälle när frun och jag var på besök i Ängelholm Edins golf (numera Dormy), upptäckte ett halv-set vänsterklubbor. Jag bytte till mig det mot en drive jag hade liggande. Det var mest för att se om det över huvud taget skulle gå att ändra från höger- till vänsterspel.

Hösten 2010 tog jag fram klubborna igen och började träna lite. Det gick långt över förväntan. Våren 2011 började jag träna vänsterspel, men bara så smått, då jag skulle spela serie- och ligaspel under säsongen.

Smärtorna tilltog konstant. Efter en aderton-hålsrunda, blev det en sömnlös natt. Vid mer än aderton hål, hade jag värk flera dagar.

I september 2011 lade jag högerklubborna på hyllan för gott, och har sedan tränat hundratals timmar på rancher och slagit tusentals bollar som vänsterspelare.

Nu är jag helt smärtfri. Det är underbart, för Golf ska vara en nöjsamt och framförallt smärtfri sysselsättning.

Filosofiskt om bladklubbor.

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skriv din e-postadress här

blogglista.se