funderingar och tankar

Funderingar kring nine-eleven

Vid valet 2018 var det 7.5 miljoner röstberättigade som före valet funderade över vilket parti och vilka presumtiva politiker vi/de skulle rösta på.
Endast 6,5 miljoner väljare tog mod till sig och lade röstsedlar i valurnorna. Tyvärr var det bara 26 procent som satte kryss på sina valsedlar (enligt val.se).


Bilden visar hur det gick för pensionärerna 2006-2014.

Alliansen med Fredrik Reinfeldt (M) delade in Sverige i fyra energizoner. Idag vill M i södra Sverige riva upp den indelningen för att göra kostnaden för energi mer rättvis i Sverige. Naturligtvis vägrar M-stockholmarna att ens andas en stavelse av det förslaget.

- Utjämningen skulle bli dyrare för oss då, uttryckte en M-stockholmare!

Innan jag fortsätter vill jag även påpeka Fredrik Reinfeldts "jobbskattebidrag" vilket åter delade in Sverige i olika folkgrupper, nämligen pensionärer och "arbetare". Rena rama apartheiden, likt Sydafrika.

Den första juli 2007 infördes den skattereduktion (bidrag) för hushållsnära tjänster som kallas för RUT- avdraget. RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt, och avdraget ger privatpersoner möjlighet att göra skatteavdrag för vissa sorters hushållsarbete. Den här ynnesten skapar ytterligare utökning av "fattiga och rika".

Rotavdraget infördes officiellt i december 2008 och är ett skatteavdrag (bidrag) på 30 procent av arbetskostnaden till privatpersoner för reparationer och underhåll. "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Även den här ynnesten skapar ytterligare utökning av "fattiga och rika".

Fredrik Reinfeldt var ganska tyst i försvarsdebatten fram till den 29 januari, 2013, då han inför riksdagsjournalisterna frankt förklarade att försvaret är ett ”särintresse” bland andra. Från att en gång ha varit det försvarsvänliga partiet i svensk politik väljer alltså Moderaterna att gå i öppen konflikt med Försvarsmaktens ledning.

Bakgrunden till hans ilska verkar vara att försvarsdebatten inte längre sker på hans villkor. Det är nog något han kommer att få vänja sig vid. I stort sett ingen som jobbar med försvarspolitik förstår längre vad Moderaterna håller på med. Det är som om förändringar i omvärlden inte berör dem.

Men om Fredrik Reinfeldt fortsätter i samma stil kan försvarspolitiken för första gången faktiskt bli en valfråga. I varje fall indirekt. Att kalla försvaret för särintresse är ju inte direkt ett tecken på kompetens och regeringsduglighet.

Idag ser M (Kristersson) inga som helst ekonomiska gränser för hur mycket försvaret får byggas ut. Ger regeringen ett förslag så höjer M det förslaget. Så kommer det att hålla på fram till valets sista timma.

Öppna era hjärtan var ett sommartal, som hölls den 16 augusti 2014 vid Norrmalmstorg, av den svenske politikern Fredrik Reinfeldt, som då var statsminister. Av dem som röstat på Moderaterna 2010 röstade ungefär 8 procent på Sverigedemokraterna 2014.

Kontentan av mitt funderande är om det är tillrådligt att rösta fram M och en högermajoritet tillsammans med bland andra Kd? För den som tror att Jimmie Åkesson kommer att vara M:s springpojke tror nog ganska fel.

Frågan många ställer sig då är om det kan vara bättre att rösta på en "allians" med S och V?

Troligen skulle det vara det om vi kommer att få en vaken seriös opposition till skillnad från dagens sömngångaraktiga så kallade opposition ("det sovande folket"). För vad jag kan förstå och läsa mig till så håller den förra alliansen med i allt som S står för och som miljöfascisterna Mp lyckas få genom.

Med en vaken och kunnig opposition hade miljöfascisternas idiotiska "förslag" och förfärande lagändringar om öppnande av kärnkraften aldrig gått genom. Det är något att tänka på vid valurnorna. Uteslut miljöfascisterna Mp från inträde i riksdagsbyggnaden!

Idag augusti 2022 har Sverige en enpartiregering med en kvinnlig statsminister. Tyvärr saknar Sverige en seriös och kunnig opposition. Bevare oss för att den oppositionen kommer till makten i Sverige.

Troligen kommer en förfärande allians till makten igen då svenska folket har svårt för att lära sig läxor. För i den svenska skolan har man inga läxor sedan decennier tillbaka.

Jag lämnar er med följande uttryck:

Easy comes easy goes - Anyway the wind blows.

5 Aug 2022

Välkommen till mig

Jan Sjöberg

Hemmabanan

Halmstad

Facebook

Instagram

Västkustliv

Prenumerera

Skriv in din e-post här nedan för att få nyheter. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan. Skicka bara en kommentar.