Extra festligt

Idag fredagen den 13 januari firade vi en 80-åring. Visserligen fyllde han år redan i december, men det är jättesvårt att samla alla 10 i gänget på en gång. Så därför idag fredagen den 13e. När vi äntligen har bestämt dag så är det upp till födelsedagsbarnet att beställa plats.

Idag samlades vi på den asiatiska restaurangen Guangdong på Köpmansgatan i Halmstad. Det är inte alla som tar mot tio personer vid lunchtid då sådana här samlingar oftast sitter lite längre än vanliga lunchgäster. Vi samlades klocka 13 då det är billigare för oss lite äldre efter klockan 13. Flertalet restauranger tillämpar denna prissättning idag.

Naturligtvis ska vi alltid prata av oss en stund innan vi går till buffén för att förse oss med alla läckerheter. Några av oss testade den läckra sushibaren. Det ser fantastiskt färgglatt ut, men jag är lite sparsmakad när det gäller "rå fisk".

Vi andra gick på huvudrätterna direkt. Det fanns mycket att välja på. Det flesta olika köttsorter, fisk och fågel. Stekt, grillat och kokt. Jag blev ganska lagom mätt.

Som toppen på allt gott fanns det en glassgrotta med olika sorters glass och sorbéer. Nog tog vi tid på oss allt. Vi skulle ju prata också mellan varven till påfyllning.

Jag glömde att berätta om de friterade bananerna till glassen. Det var fantastiskt gott med en lagom smaklig brytning.

Nu vila.

13 Jan 2023

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se