Diabeteskontroll

Jag var på väg att bli en diabetiker, altså sockersjuk som det hette förr. Med hjälp av ändrad kost lyckades jag rätta till värdena och därmed undviga mediciner.

Bild: Dietdoctor.com

I förra veckan var det återbesök hos diabetessjuksköterskan för kontroll och att prata om blodprovernas värde och eventuell medicinering. Värdena från blodproverna var bra och de fysiska värdena var bra.

Så undrade diabetessjuksköterskan om jag ville testa att ta prover på mig själv i hemmet. Jag funderade på varför och om värdet av ett sådant stålleprov, men hon tyckte att jag borde prova. Naturligtvis blev det som hon ville.

Jag fick en apparat som heter Conyour next och en massa teststickor med mig hem. Naturligtvis kopplade jag upp mätaren mot en app i min telefon. Nu kan jag skriva ner måltider och motion under värdena i appen.

Så om några veckor vet jag vad jag borde äta och vad jag borde undvika att äta för att slippa medicinera mot diabetes. Alltså att äta rätt och må bra. Det blir faktiskt riktigt spännande. Än så länge ligger mätvärdena rätt.

Några av mina äldre inlägg här:

Kött eller sockersjuka - det är frågan

Om sambandet kolhydrater och sockersjuka

Animaliskt fett är det bästa vi kan äta

"Läkaren behandlar patienten, naturen läker honom".

Var rädda om er därute.

7 Oct 2022

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se