Det var så här det började

Jag hade spelat golf i över 20 år och hade nått det imponerande spelstandarden med hcp 8, när problemen började. Jag började spela först vid 44 års ålder.

Upprinnelsen till att jag började spela golf var att en tenniskompis under lång tid hade tjatat på mig för att jag skulle spela golf. En söndag i bastun bestämde han att jag bara skulle börja spela.

Efter att jag hade meddelat hustrun försening, åkte vi ut till en camping i närheten. Naturligtvis fanns det inga husvagnar och tält vid den tiden av året, men trotts allt, var det där det hela började. Sedan har det bara fortsatt.

Efter 20 års idogt spelande började vänster axel spöka. Jag hade smärtor hela följande natt efter en speldag. Funderingarna som följde var om jag skulle sluta spela golf?

Frun som något tidigare hade börjat spela var nu en hängiven och duktig golfspelare och spelade i flera "ligor". Så sluta spela golf var nog inte att tänka på. Så tyckte hon med.

Jag pratade med flera läkare där jag arbetade då. Alla berättade att ingrepp i axlar var ett "farofyllt äventyr". Så den modeller var utesluten.

Vid tillfälle på rangen ficka jag låna en vänsterklubba av en kvinna - en spoon. Oj vad det fungerade bra. Flera fullträffar fick mig att fundera på att börja spela från vänster. Hur svårt kan det vara egentligen? "Närheten" som var golfpron avrådde mig.

Så var frun och jag nere på Edins, hete det då. Där hade man ett begagnat vänsterset golfklubbor liggande. Frun tyckte jag skulle köpa det. Hon var mycket mer positiv än "närheten". Hahaha.

Så blev det och så här såg det ut;

Nu följde många cykelturer till min dåvarnade klubb. Filmerna här under är från kalla novemberdagar då utbytet mellan mig, mina nya klubbor och tusentals bollar började. Jag fick en hel påse polletter av "närheten". Naturligtvis visste jag precis hur jag skulle göra. Det var ju bara att spegelvända svingen.

Det ser ganska bra ut på filmerna, förutom krökt arm, men verkligheten var en annan. Svinghastigheten var av digniteten ljusets hastighet. Det gick liksom inte att bromsa, hur gärna jag än ville. Numera påstår omgivningen att svingen är "fantastisk".

Så klart att Fred Couples är min förebild. Freds sving är som vacker musik. I helgen fick jag en ny favorit i Linn Grant. Framförallt Linns chippar var magiska. Idag testade jag och det fungerade bättre är på länge.

Idag gnetar jag omkring på golfbanorna med 16 i spelhandikapp och ser varje golfrunda som en liten utmaning. Frun går ofta hem med ett vinstleende på läpparna. Fasiken vad det är kul att spela golf - utan smärta.

Ha det gotta alla.

16 Jun 2022

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se