Dagens okulärbesiktning

Jag följer upp vad som händer med vår nya lägenhet. Någon har kopplat bort tidigare lägenhetsinnehavares diskmaskin utan att kontrollera om kopplingen var tät. Vatten har läckt ut under laminatgolvet.

Det var så här det upptäcktes. Golvet i vardagsrummet skulle slipa då det fanns vissa defekter. En glipa mellan vardagsrummets parkett och kökets laminatgolv fylldes ganska snabbt med vatten från kökets läckage. Laminatgolvet i köket fick rivas upp.

Vattnet gick sedan under vardagsrummets parkett. Hur långt är det ingen som egentligen vet. Man vet bara att kontrollantens fuktmätare visade lägre värden under parketten än i köket.

Troligen har även kyl eller frys eller båda läckt kondens under ganska lång tid då det har bildats svartmögel under.

För att komma tillrätta med det, eller bli av med det, måste linoleummattan rivas upp och betonggolvet slipas. Allt enligt kunnig expert. Troligen minst två veckors arbete.

Just nu är det hälsovådligt att befinna sig i köket och dess närhet på grund av svartmöglet. Frun blir sjuk när hon befinner sig i köket eller vardagsrummet. Troligen är hon känslig för svartmögel.

Under tiden som kvarnar ska mala, har man satt in en fuktreducerande fläkt. Naturligtvis tar den inte bort svartmöglet, men den kan reducera en del fukt under köksskåpen.

Hur det här fläkteriet fungerar har jag ringa aning om, men plaströret avslutas här (markering) i vardagsrummet, där parketten har rest sig. Är det vatten från köket eller en gammal skada. Ingen vet med säkerhet idag.

Blir det byte av parkett i vardagsrummet med. Vi får se hur djärva de beslutande är. Allt inom fastighetsförvaltning handlar om dålig ekonomi och "bra beslut".

På måndag när fritider avslutas, ska det börja dras i trådar. Jag hoppas vara en av dem som får kunskap om vad framtiden bär i sitt sköte.

Håll tummarna för att vi snart får flytta in och få ordning i Vår nya lägenhet för om några veckor ska vi fira fruns 80-årsdag.

Jag önskar er en skön helg.

6 Jan 2023

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se