Blogg

RSS

Innesittardag

15 Mar 2023

Idag var det sol men med ganska kall blåst, så det blev tid för en rensning på datorn. Tre sidor med inloggningsuppgifter reducerades till två. Naturligtvis har jag en del kvar att göra då flera sidor fortfarande ligger i träda.

I morgon blir det rensning i lilla rummet och förrådet. För fortfarande har vi en hel del obehövda prylar liggande. Vår tidigare jätteklädkammare och två rymliga förråd samlade på sig mycket onödiga - bra å ha grejor.

Vid våra tidigare flyttar har vi skalat bort bra å ha grejor, men man samlar fort på sig nya prylar. Bland annat har vi kilometervis med sladdar och kablar av olika tjocklekar. Idag har vi absolut ingen användning av dessa och våra barn har ju sina sladdar och prylar. Nu samla lite gamla papper. Avveckla gammalt skräp.

God kväll på er.

Nu är det snöfritt

14 Mar 2023

Äntligen är det snöfritt! Just nu när dessa rader skrivs så skiner solen från en klarblå himmel. Termometern visar +7 grader. Det börjar alltså rycka i golftarmen, men så läser vi på hemsidan att banan är stängd.

Annat var det för några år sedan. Då spelade vi nästan i ur och skur. Kanske inte riktigt då vi blev överaskade av ymnigt snöfall på fjortonde hålet. Det var bara att fortsätta spela då grupperna framför oss spelade och strax var i mål. Det var bara att leta upp färgade bollar och spela vidare.

Här på åttans green.

Här är vi nästan hemma. Bara att göra hole i one så är det klart.

Det här var var för några år sedan det. Idag och med ålderns rätt hade vi avbrutit spelet långt tidigare. Då spelade vi om pengar. Alla satsade 20 kronor. Vissa dagar kunde vi vara et startfält om 40 personen. Den blev då en liten slant till de främsta.

Nu ska jag skära upp (tranchera) den grillade kycklingen vi köpte på hemväg från storandel. Naturligtvis köpte vi den av Tempo Bäckagård som absolut har de godaste grillade kycklingarna i stan. Smaken på kycklingen och tillagningstiden är oftast helt perfekt.

Till kyllingen äts Tempo Bäckagårds potatissallad. Dryck denna afton blir tysk 3,5 % tyskt öl Den är både smakrik och läskande.

Ha det gott alla.

Provtagning på sjukhus

13 Mar 2023

Idag var det dags för kvartalsprover. Jag kan inte påstå att det än en vana, men något ditåt är det eftersom jag har hållit på med det sedan 2014.

Jag anmäler mig i en reception för att sedan vandra iväg i en korridor till provtagningsstället där jag placerar medhavd mapp för att läggas i den blanka brevkorgen på bilden. Efter det ska jag sitta ner i 20 minuter, vilket jag inte har ro att göra, så jag vandrar omkring som en rastlös hund till man ropar upp mig.

Jag visar på lite intressant läsning för oss som har någon form av leukemi. Det finns inta bara en form av leukemi utan ett antal olika "sorter" och "farlighet". Min form är relativt ofarlig så länga jag tar min medicin - Givec, och tar prover var tredje månad.

OHE är en av tidskrifterna från Svensk förening för hematologi med olika avhandlingar och forskningsresultat. Mycket intressant läsning utan att för dens skull bli hypokondrisk.

Tidskriften är främst agnad att läsas av sjukhuspersonal, men har man som jag kunskap och utbildning i ämnet går det bra att läsa. Dessutom kan man ju googla när och där kunskapen brister.

Hæma är en annan mycket intressant tidskrift som är Blodcancerförbundets medlemstidning. I det här numret berättas det bland annat om nya framsteg inom immunterapier. Man berättar även om hur det är när en anhörig har "fått beskedet".

Kort om mitt eget besked.

När jag kom hem berättade jag för frun att jag hade drabbats av leukemi. Skoja om sådant tyckte hon. Jag berättade då att det finns många olika sorters leukemi och att jag hade den mildare formen. Hon verkade ta det ganska bra? Men jag vet faktiskt inte, än.

Lev idag för i morgon kan du vara cool.

Mysigt välkomnande

12 Mar 2023

Nu har vi nästa fått till det. Så när vi kommer in genom utterdörren sprider det sig ett ljust välkomnande. Här efter en långpromenad. Dessutom är den här ventillationen mer vänligt varm än i den gamla lägenheten.

På grund av att eftermiddagssolen blänker i teven har vi köpt oss en riktigt äkta rullgardin. Nu vill frun ha en sådan i sovrummet med.

Tuppen är uppe allt allt tidigare. Alltså kommer ljuset in allt tidigera. Bara snön utanför har gjort sovrummet ljusare.

Nu väntan på segraren i Jacksonville.

Ha' de.

Lördagsfest

11 Mar 2023

Familjen har pysslat med annat under en tid. Därför har jag inte lagt tid att skriva på medierna eller här. Så när övrigt arbeta var överstökat i lördags plockade jag fram den här godingen.

Puteljen är troligen bland en de första som gavs ut. Flaskan har Batschnr 2009-01. Det är en present från ett av våra duktiga barn.

Om det inte är första utgåvan så är det nära på. Med en skvätt vatten så är det en fantastiskt god dryck att smutta på en lugn lördagskväll.

Ha det gott - utan mellot.

Plötsligt blev det vinter

9 Mar 2023

Familjen hade precis påbörjat övningen (ej träningen) inför ett nytt golfår. Det började sitta som den vise säger. Så på morgonen när vi hade tänkt oss en golfrunda så var det alldeles vitt ute och det snöade ymnigt.

Det såg ute som på ett julkort. Den här snön borde ha kommit när våra barn hade jullov och kunde ha sprungit av sig sina värsta hyss. Nu blev det inte så.

Nu får frun och jag ge oss till tåls något innan vi kan plocka ut klubborna ur skåpen igen. Det känns aningen tröstlöst, men måste accepteras.

Det som blev bra och kommer ut av det här var att sysslor som legat i träda efter flytten får lite omtanke nu. Ett förråd som är överfyllt ska städas och iordningställas. Så tack för det snön.

Allt gott till alla.

En liten vårrunda

5 Mar 2023

Idag efter en lång helg med fester smet frun och jag ut på en liten golfrunda. Termometern visade plus två grader och vinden kom från Norr, men solen värmde jättegott.

Här bild från Röd tvåas tee. Det är en äldre bild men visar ändå att det ligger en del isa kvar på några ställen.

Här greenen på röd tvåa. Solen värmer underbart. Vi kunde ha stannat kvar och värmts av solen där med det kom spelare som tryckte på bakifrån.

Det känns en viss ringrostighet. Kanske beroende på flera olika lager kläder. För ni ska veta att det inte är så varmt i banans skuggiga partier.

Ha det gott.

Det börjar bli mysigt

4 Mar 2023

Den här utsikten har jag hnaär jag diskar grytor. Fågellivet i skogen utanför fönstret är fantastiskt. Jag tänker på maj när grönskan tar fart. Då blir det troligen magiskt.

Då kan det bli svårt att slita sig från fåglarnas liv och kiv. Idag var det två små kvicka ekorrar som kivade med varandra. Troligen kivades ekorrarna om maten nedanför fågelholkarna som vänliga människor satt upp.

Ha en skön lördagskväll.

Som det skulle ha varit

3 Mar 2023

Jag läser vad Elisabeth skriver om oskyddade människors rättigheter och samhällets skyldigheter och känner att jag måste visa det här. Klicka på bilden, läs och begrunda.

För er som inte har Facebook lägger jag hela texten här:

Varför är det så viktigt att en målsägande dvs ett brottsoffer får fortsätta ha sitt målsägandebiträde i hovrätten?

Det är för att en målsägande behöver samma rätt till ett eget ombud som den tilltalade.

Det ska självklart finnas en rättssäkerhet även för en målsägande oavsett om målsägande är ett barn eller vuxen.

Det räcker inte att en åklagare företräder en målsägande. En åklagare ska dessutom vara objektiv och har aldrig den möjligheten att ge en målsägande den hjälp och det stöd som behövs.

Målsägandebiträdet och försvarare är aldrig objektiva. Vi ska alltid kämpa för klientens intressen.

En målsägande behöver fortsatt stöd, hjälp, information och juridiskt biträde även under hovrättsprocessen.

Under en huvudförhandling kan det uppstå olika frågor, det kan även åberopas bevisning som en målsägande kan behöva känna till och ha möjlighet att påverka. En målsägande kan behöva åberopa ytterligare bevis om ex försvaret åberopar ny bevisning i hovrätten.

I fallet med den 10 åriga flickan hade jag personligen aldrig låtit ordet snippa bli ett frågetecken. Aldrig. Inte ens om alla borde förstå det ordet.
Jag hade givit in skriftlig bevisning om vad snippa betyder.
Jag hade redan under förhöret med barnet ställt fler följdfrågor och låtit min klient visat på en docka, ev också ritat.

Jag hade definitivt gått in med alternativa yrkanden vilket ett målsägandebiträde har rätt att göra med eller utan åklagare.

Jag hade i första hand yrkat att den tilltalade skulle dömas för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp i andra hand och sexuellt ofredande i tredje hand. Även om åklagaren inte hade yrkat på samma sätt.

Om åklagaren återkallade ett yrkande kan målsägandebiträde stå fast vid sina yrkanden och på så sätt se till att rätten prövar samtliga yrkanden.

I fallet med den 10 åriga flickan gjordes detta aldrig tyvärr. Vilket också var fel enligt min åsikt.

Med det sagda vill jag önska er en fin helg. Hoppas solen lyser på Er.

Vårkänsla

1 Mar 2023

Ligga i diket
titta i taket
grässtrå i munnen.
Ligga i diket.

Tänka på intet
molla och sjunga
ögonen tunga
tänka på intet.

Vara allena
bara försvinna
borta i gräset
vara allena.

Lars Huldén (f. 1926)

← Äldre inlägg

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skriv din e-postadress här

blogglista.se