Blogg

RSS

Soffgrupp Möbelman

28 Jan 2023

Vi har plötsligt kommit på att vi har för mycket möbler i det nya chatteauxet. Är det någon som har intresse av att köpa denna soffgrupp Möbelman köpt i Ekeby möbelvaruhus? Soffgruppen bestående av 3+2+1 soffor är näst intill outslitlig.

Vi vill nog ha 5000 kronor för den. Vi gav 18000 för den. Nu är den för stor för vår nya lilla lägenhet.

Skriv en kommentar här!

Två firmabilar

26 Jan 2023

Frun och jag hade riktig sovmorgon idag. När vi äntligen kom ur sängarna och ut i köket såg vi två firmabilar utanför vårt nya hem. Det var en byggares bil och en städares bil som kommit. Så nu är det nästan färdigt. Vi väntar på de nymålade skåpsluckorna.

Ny väntar vi bara på att komma igång med placering av fönsterträd och andra prydnader. Vi har nu 14 dagar på oss att få ordning i lägenheten innan fun fyller jämnt. Tavlor ska upp och ljuskronan ska modereras i höjd och kopplas sladd till.

I morgon klockan 8 står flyttgubbarna utanför dörren. Sedan får vi sova i den nya lägenheten. Spännande.

Lev väl.

Nytt golv i köket

25 Jan 2023

Idag onsdag fick vi nytt fint golv i köket. Nu väntar vi bara på att köksstommen och köksluckorna ska bli färdiga. Så klart att kyl/frys ska kontrolleras så att det inte blir svartmögel igen. För då är allt ogjort arbete.

Det kan tyckas gnälligt med allt skrivande om vår lägenhet, men vi längtar så till ett enhetligt boende. Nu känns det som att vi har två adresser och bara springer mellan med småsaker. Alltså sådant som vi orkar bära.

Vi var en runda på stan för att kolla rullgardin till sovrummet. Vi ska även köpa oss en liten nätt kaffebryggare om 0,6 liter, med "evighetsfilter". Idag har vi en fantastiskt fin kaffebryggare men den är "overkill" då vi oftast bara brygger två koppar kaffe.

När vi ändå var i stan, var vi och åt på vårt "stamlokus" Guangdong. De har bra mat med reducerat pris för oss lite äldre. Det gäller ju att spara idag, sägs det.

Ha det gott alla.

Kanske ett gott omen

24 Jan 2023

Idag när vi var på nya stället fick jag ett SMS om att vår bil var reparerad, lackad och klar. Det skulle ha tagit tre veckor men reducerades till åtta dagar.

Så här såg det ut när vi blev påbackade.

och så här såg skadan på bilen ut i närbild.

Som tur var hann frun inte öppna dörren med ett ben eller båda benen utanför. Det hade kunnat leda till kapade ben, för så kraftig var kraften vid kollisionen.

Nu tittar vi efter bilar med förare i varje gång vi ska köra in i garaget. För vem vet, om någon har bråttom när någon ska backa ut från sin parkeringsplats?

Det kanske är ett gott omen när vi nu har fått tillbaka vår bil. Kanske vi strax ges möjlighet att flytta in i vår nya lägenhet.

Var försiktiga där ute!

Med underbar förvåning

23 Jan 2023

Jag såg från gamla adressen att balkongdörren på nya adressen var öppen. Med förvåning störtade frun och jag ditupp. Vi träffade en trevlig ung man som höll på att slipa vardagsrumsgolvet. Av någon god anledning hade man tidigarelagt arbetet. Tack för det.

Nu kan vi bara hoppas på att de andra pajkarna ser detta och blir än mer ivriga att hjälpa oss få ett drägligt boende. För just nu bor vi lite här och lite där, alltså på två olika ställen. Och det känns ju inte riktigt riktigt någonstans bland lådor och småmöbler.

Håll tummarna för oss.

Balkonghäng

22 Jan 2023

Nu är de mesta och flesta småprylarna flyttade. Det ska bara sorteras upp så att den stora flytten av möblerna få plats. Golvet ska vara färdigt på torsdag kväll och städarna kommer på fredag morgon.

Hur det ska gå när flyttfirman kommer klockan åtta vete gudarna. Vi kan bara hoppas att städarna kommer i tid så allt är rent när möblerna ska placeras ut.

Idag blev det en stunds balkonghäng mellan bärandet. Det är sällan som jag tar selfies, men här blev det bara för att skoja med frun som sprang i affärer.

Ha det gott i den sköna vårsolen.

En hemul fundering

21 Jan 2023

Jag sitter vid min elektriskt brummande lampa och bilderna på min Mac Book (dator). Tankarna vandrar ut i rymden och jag funderar på varför har vi statliga energibolag? Vad har vi Vattenfall till? Är det för våra politikers fromma?

Kanske tanken var att styra energikarusellen i Sverige?

Då har det fullständigt kapsejsat! Vattenfall gick med 48miljarder i vinst år 2023! Det är flera miljarder mer än hela Sveriges inkomst av fastighetsskatt.

Min tanke är då: Kunde man inte ha kvittat energivinsten mot fastighetsskatten och fått någon krona över till annat. Kanske det är som Dr Martin Luther J:r en gång sade:

"Ju högre och bättre gärningarna äro, desto mindre sticka de i ögonen."?

Nu ska jag "elraka" mig.

Äntligen ett besked

20 Jan 2023

I går fick vi besked om färdigdatum. Slipning och lackering av vardagsrumsgolv nästa fredag. Parkett på köksgolvet nästa måndag. Ljuset i tunneln lyser plötsligt starkare.

Jag hade önskat att byggare och företag hade sagt som prästen säger i kyrkan: Kom, nu är allt tillrett. Tyvärr går tiden och vi med den.

Jag önskar er en skön helg.

Det kunde ha varit bättre

17 Jan 2023

Mina luftrör låter som en illa stämd klarinett. Om det beror på mögeldammet i vår nya - "ännu icke inflyttade lägenhet", covid eller bara de vanliga virusen är svårt att utröna. Jag kan bara konstatera att sångövningar med kören helt bör undvikas. Däremot bör en kur med vidunderliga frukter inledas och intagas.

Må gott och lev väl.

Extra festligt

13 Jan 2023

Idag fredagen den 13 januari firade vi en 80-åring. Visserligen fyllde han år redan i december, men det är jättesvårt att samla alla 10 i gänget på en gång. Så därför idag fredagen den 13e. När vi äntligen har bestämt dag så är det upp till födelsedagsbarnet att beställa plats.

Idag samlades vi på den asiatiska restaurangen Guangdong på Köpmansgatan i Halmstad. Det är inte alla som tar mot tio personer vid lunchtid då sådana här samlingar oftast sitter lite längre än vanliga lunchgäster. Vi samlades klocka 13 då det är billigare för oss lite äldre efter klockan 13. Flertalet restauranger tillämpar denna prissättning idag.

Naturligtvis ska vi alltid prata av oss en stund innan vi går till buffén för att förse oss med alla läckerheter. Några av oss testade den läckra sushibaren. Det ser fantastiskt färgglatt ut, men jag är lite sparsmakad när det gäller "rå fisk".

Vi andra gick på huvudrätterna direkt. Det fanns mycket att välja på. Det flesta olika köttsorter, fisk och fågel. Stekt, grillat och kokt. Jag blev ganska lagom mätt.

Som toppen på allt gott fanns det en glassgrotta med olika sorters glass och sorbéer. Nog tog vi tid på oss allt. Vi skulle ju prata också mellan varven till påfyllning.

Jag glömde att berätta om de friterade bananerna till glassen. Det var fantastiskt gott med en lagom smaklig brytning.

Nu vila.

← Äldre inlägg

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se