Filosofiskt om bladklubbor

När jag började spela golf 1989 så berättade klubbens pro för oss nybörjare att vi skulle ha spelförlåtande golfklubbor. Han rekommenderade McGregor Tournament.

I juni samma år hade jag hcp 32. Problemet med de förlåtande klubborna var att när jag slog snett så gick bollen lika långt som när jag slog rakt. Eller när jag träffade bollen orent på klubban så gick bollen åt fanders.

Genom en vän fick jag veta att det fanns ett set nya bladklubbor till salu. Ägaren tyckte inte att han kunde spela med dem. Det var Wilson Staff FG 49. Naturligtvis köpte jag klubborna.

Plötsligt började jag spela bättre. Mitt spelhandikapp sjönk efterhand till12 som då var den officiella gränsen för att spela i A-klassen.

Efter något år var spelade jag i A-klassen, trodde jag. "Man" hade nu ändrat A-klassen från 12 till 10,2. Så det blev till att ta nya tag. Året efter var mitt spelhandikapp 9.

Jag nådde som lägst spelhandikapp 8,0, sedan ville några att jag skulle byta till den nya generationens spelförbättrande klubbor. Sedan kom jag inte lägre.

Jag har sedan pratat med ganska många som bytt från spelförbättrande tå,-hälklubbor till bladklubbor och vi är överens om att bladklubbor är det bästa man kan ha och spela med.
_______________
Ett exempel här:

Jag hade under ett antal år spelförbättrande klubbor och upplevde att man lurar sig att man träffar bollen bra med förlåtande klubbor, men det är fel. Därför bytte jag till blad.

När Titleist äntligen släppte 714 MB fick jag uppleva känslan av en ren träff.....och känslan av en oren träff.

Är det bara ett försäljningsknep att säga att de är till för de bästa spelarna?? För visst vill vi alla vara den där "bästa spelaren" och så går vi och köper dessa Blad??

Jag upplever inte alls klubborna som svårspelade. Känslan är underbar....mjuk o ren. Bollen går högt och stannar när en landar.

Vad tror ni.....försäljningsknep eller sanning?
_______________
Så om gudarna och fru Fortuna vill, kanske jag med får spela med blad igen.

Spela väl och håll er på fairway.

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skriv din e-postadress här

blogglista.se