Besök i Laholm

Frun och jag satt vid fika bordet och funderade över dagens utflykt. Vi vilade från golfen då vi har spelar tre dagar på rad. Det tär på två äldre golfspelare. Efter lite spring i några affärer satt vi i bilen och funderade.


Länk till Flygstaden

Ska vi åka til Båstad och äta glass på torget? Nej det var inget bra förslag då frun inte är någon glassfantast. Laholm då? Vi hade inte varit i Laholm sedan "vår egen skoaffär" lade ner. Alltså blev målet för dagen - Laholm.

Naturligtvis kör vi gamla E6 om Trönninge, Eldsberga, Genevad och Lilla Tjärby. Det är en mysig väg och lite mindre hetsig trafik. Vi förlorar cirka 4 minuter, men får se mycket natur.

Framme i Laholm gäller det att ha tungan i rätt mun så att säga. Staden är liten med mysiga hus och trånga vägar. Å andra sidan finns det ganska gott om parkeringar, om det nu finns någon ledig. Man använder P-skivor som är smidigt. Vi fick plats på Norra Stortorget.

Nästan direkt hittade frun en intressant affär, så hon for in och härjade bland kläder. Jag trodde att affären bara innehöll damkläder. Efter en stund gick jag in och fick se att det finns kläder för mig med. Frun hittade inget som passade, men jag fastnade för ett par beiga linneshorts.

När vi hade handlat färdigt frågade jag vilken glassbutik som hade den bästa glassen? DeliHallen på Hästtorget blev det omedelbara svaret. Innan vi travade dit fick frun syn på affären tvärs över Östertullsgatan.

Naturligtvis fick Frummerins ett besök av frun med mig i släptåg. Jag fick en intressant historielektion om systrarna Frummerin i Laholm och Halmstad. Kanske ett inlägg här vad det lider. Tyvärr blev det inget köp här.

En av anledningarna till att vi körde till Laholm var att undersöka om Laholm hade förändrats och eventuellt - jag äta glass. Så efter några vindlingar på smågatorna och diskussion om vägval med en dansk kvinna kom vi fram till Hästtorget. Där hade man laddstationer för elbilar. Toppen. Till höger på bilden ligger DeliHallen.


Bild: Jerry Carlsson Hallandsposten.

DeliHallen var en trevlig överraskning med massor av trevliga prylar, som eventuellt kunde tänkas bli presenter till nära och kära. Dessutom kunde man äta lunch fråm en rilkig lunchbuffé. Se bilder innifrån DeliHallen här på Facebook.


Foto: Linda Wilmarstrand.

Ett litet smakprov på innehållet i DeliHallen härunder, men det finns mycket mycket mer att se och klämma på.


Bild från Facebook.

Nu anträder vi vägen hem för att vila upp oss och sovra bland dagens minnen. En nätt liten resa att rekommendera.

Ha det skönt i sommarvärmen.

 

29 Jun 2022

Välkommen

En sagolik golfupplevelse

En trevlig golfklubb

En annan golfklubb

Några av mina bilder

Skapa hemsidan med N.NU.

Skriv din e-postadress här

blogglista.se